Petra Hoek

Ik wil me graag even aan U voorstellen. Mijn naam is Petra Hoek en ik ben in ’87 afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als dansdocent en een jaar later aan de Maria More Dansacademie te Amsterdam als uitvoerend danseres.

Tijdens mijn studie werkte ik al bij verschillende ballet- en sportscholen in Delft en Rotterdam en in ’88 ben ik als zelfstandige begonnen met lessen op Goeree Overflakkee waar ik nu nog steeds met heel veel plezier iedere week lesgeef.

Hiernaast ben ik ook werkzaam als docent op de Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom en word ik regelmatig gevraagd voor het geven van dansworkshops (o.a. caribbean dance en salsa ) voor teambuildingsactiviteiten en feestjes.

In de weekenden verzorg ik tropical shows in het land als danseres/zangeres met mijn groep de Cocadinhas (website : www.cocadinhas.nl).

In 2007 heb ik de opleiding Hiphopinstructor4advanced van TEC gevolgd.

En in 2008 ben ik als een van de eersten in Nederland begonnen met Zumba.(Zie foto’s van de zumbaconventie 2009 in Orlando Florida met Zumbalicious en zumbadancefitnessgoeroe Beto Perez). Het jaar erna zijn die lessen uitgebreid met Zumba Gold en Zumbakids.

Beto

 

 

Zumbaconventie 2009 in Orlando Florida met Zumbalicious en zumbadancefitnessgoeroe Beto Perez.

 

 

 

In 2011, na het volgen van een opleiding voor salsadocent van stichting Salsa Onderwijs Nederland, ben ik op Goeree Overflakkee  met salsalessen . En sinds 2 jaar geef ik ook salsa in Zierikzee .

In de zomer van 2013 heb ik  het certificaat voor piloxinginstructor gehaald . Sinds april 2015 ben ik ook bevoegd om piloxing barre lessen te geven . En in  mei 2015 ben ik gestart als piloxing knockoutinstructor .

Verder verzorg ik Bewegen op Muziek voor ouderen in verschillende woon-zorgcentra. Meestal is dit zittend op een stoel .Want ook al kun je niet meer alles zo goed als vroeger , je kunt er nog steeds veel plezier aan beleven .

D.m.v. mijn dans- en sportlessen help ik u graag een bijdrage te leveren aan een gezonde en actieve levensstijl . Bovendien zijn dans en sport een leuke manier om met behulp nav muziek en beweging mensen met elkaar te verbinden .